Skip to main content

Verplichtingen moeten worden nagekomen. Verplichtingen kunnen allerlei grondslagen hebben, zoals: koop en verkoop, maar ook dienstverlening, of een (onrechtmatige) daad/actie. Verplichtingen hoeven niet enkel te vertaald te worden in geld. Het kan ook gaan om het nakomen van een aangegane overeenkomst, bijvoorbeeld om iets te maken of het nakomen van een garantiebepaling. 
Uw jurist helpt u bij het beoordelen van uw vordering en het inschatten van de te nemen stappen. 

Afhankelijk van de relatie tot uw tegenpartij kan een heel verschillende aanpak op zijn plaats zijn. Als u verder wilt met uw tegenpartij is een zakelijke maar wel terughoudende aanpak gewenst. Heeft u te maken met iemand die simpelweg niet lijkt tegemoet te komen aan dat wat u wilt of niet wil betalen, dan is een gang naar de rechter vaak de aangewezen weg. 
Voor dat aan de orde is zal uw jurist proberen via een incasso traject tot een vergelijk te komen. Lukt dat niet, dan is het goed om te realiseren, dat incasso geld kost. Zeker als de rechter moet worden ingeschakeld. 

Uw jurist is een goede bekende in het juridische (incasso) doolhof en zal dus proberen te voorkomen dat een vordering en een incasso eindigt zonder resultaat maar wel met een forse rekening. Ook bij schulden van u kan hij u op weg helpen.

Kies uit onderstaande situaties degene die op u van toepassing is.